Vinkit mielenkiintoisen Instagram-profiilin luomiseen – sinustako seuraava Instafame?

admin      -    2214 Views

Vinkit mielenkiintoisen Instagram-profiilin luomiseen – sinustako seuraava Instafame?

Internet on muuttanut viestintäkanaviamme ja sosiaalisesta mediasta on tullut yhä tärkeämpi osa arkipäiväämme ja yhteydenpitovälineitämme. Älypuhelimet ovat tuoneet suurimman osan taskuun kelvollisen kameran käyttöön. Toisaalta myös ammattimainen valokuvaus on yhä suositumpaa kehittyneiden laitteiden ansiosta. Instagram tarjoaa välineen kuvien jakamiselle sovelluksensa välityksellä. Kun profiilinsa avaa julkiseksi, voi oikeilla otteilla saada itselleen jopa tuhansia seuraajia ympäri maailmaa. Onnekkaimmat saavat niin paljon suosiota, että heitä voi jo kutsua lisänimellä Instafame. Lue ja ota vinkkimme käyttöön suositun Instagram-profiilin aikaansaamiseksi.

Instagram perustettiin vuonna 2010 Kevin Systromin ja Mark Kriegerin toimesta. Ilmaisen mobiilipalvelun tarkoituksena on antaa kaikille käyttäjilleen mahdollisuus jakaa kuviaan oman valinnan mukaisesti julkisesti kaikille käyttäjille tai valittujen henkilöiden kanssa. Facebook osti Instagramin vuona 2012, jolloin palvelun valtava suosio alkoi. Tällä hetkellä Instagramilla on jopa 500 miljoonaa seuraajaa, joten halutessaan voi omia kuviaan näyttää monelle muullekin kuin vain perhealbumin selaajille. Jos päämääränä on Instagram-suosio, kannattaa tehdä suunnitelma ja ottaa vinkkimme huomioon. On mielenkiintoista seurata mikä kuva saa suurimman suosion.

Kuinka teet Instagram-tilistäsi suositun?

Pelkät kuvat eivät usein riitä suosion saavuttamiseen. Ensimmäinen asia on tilin julkiseksi asettaminen, jolloin se on kaikille halukkaille nähtävissä ja mahdollistaa uusien seuraajien haalimisen. Nimimerkin kannattaa olla mieleenpainuva ja kansainvälinen. Instagram-tilin markkinointi sosiaalisessa mediassa tuo lisää näkyvyyttä. Yhdistämällä some-verkostosi seuraajien määrä Instagramissakin todennäköisesi kasvaa. Ole itse aktiivinen muiden Instagram-tilien seuraaja ja jätä miellyttäviä kommentteja. Samasta aiheesta kiinnostuneet saattavat tehdä saman sinulle. Mieti hashtagit huolella ja erotu joukosta, tarkka kuvaus on usein järkevämpi kuin suosittu.

Valitse vain parhaat ja laadukkaimmat kuvat esille Instagramiin. Muokkaa kuvat laadukkaiksi ja Instagramiin sopiviksi erilaisilla ohjelmilla. Seuraa minkälaiset kuvasi herättävät kiinnostusta ja laita sellaisia lisää näytille. Elämäntapaan ja taustoista paljastavat kuvat ovat usein suosituimpia. Selfie siellä täällä on eduksi, mutta liika on liikaa. Kuville kannatta valita aihepiiri, jolloin seuraajat tietävät mitä odottaa kuviltasi. Mieti milloin ja mihin vuorokauden aikaan lisäät kuvat maksiminäkyvyyden saamiseksi. Kuvien kanssa kannattaa olla aktiivinen, mutta liika kyllästyttää. Kuvatekstit kannattaa lisätä englanninkielisenä ja ytimekkään lyhyinä.

Miksi Instagramissa haalitaan seuraajia?

Instagram on tapa olla yhteydessä ystäviin ja sukulaisiin. Ei haittaa, vaikka osapuolien välillä olisi pidempikin välimatka, palvelu yhdistää toistensa seuraajat kuvin. Toisaalta se mahdollistaa omien kuvien esittelemisen jopa miljoonille käyttäjille. Kun seuraajia alkaa olla tuhansia, voi kiinnostus herätä myös muissa kuin tavallisissa käyttäjissä. Suosituimmat Instafamen saavuttaneet käyttäjät ovat tehneet tilistään itselleen jopa ammatin. Esim. malleille ja valokuvaajille Instagram on erinomainen käyntikortti. Kenestä tahansa tuntuu mukavalta, jos omista kuvista tykätään. Instagram voi olla tie ajanvietteestä julkisuuteen.

Instagramin yli puoli miljardia käyttäjää todistavat sen suosion ja tehokkuuden. Kuvat kiinnostavat ihmisiä ja ne sopivat erinomaisesti nykyajan nopeatempoiseen tietoyhteiskuntaan. Laadukkaat kuvat, markkinointi sosiaalisessa mediassa ja loppuun mietitty teema ovat avainasemassa suosion saavutukseen. Heti ensimmäisestä kuvasta alkaen ei kuitenkaan kannata odottaa yleensä suursuosiota. Alusta alkaen profiilissa kannattaa olla laadukkaita kuvia esillä seuraajille ja ytimekäs esittely itsestä ja aiheesta. Oletko valmis? Ota kuva, laita se esille ja odota mitä tapahtuu. Instafame-titteli voi olla lähempänä kuin arvaatkaan.