Markkinoinnin maisteriksi opiskeleminen

admin      -    1680 Views

Markkinoinnin maisteriksi opiskeleminen

Yliopistoon pääsy oli pitkään unelmani, ja nyt tietyllä tapaa elän unelmaani, kun olen päässyt Aalto-yliopistoon opiskelemaan markkinointia. Maisteriksi on kuitenkin vielä pitkä matka ja opinnot tuntuvat välillä niin raskailta. Seminaariopetusta ei juuri nyt ole, joten istun joko luennolla tai kahlaan läpi tenttikirjapinoani kirjastossa tai kotona. Mietin pitkään pääainevalintaani, eli ”miksi haluan tulla isona?”. Tuntuu, että olen ainakin sen suhteen tehnyt aivan nappivalinnan!

Markkinointi todellakin kiehtoo minua ja olen varma, että minusta on tälle alalle. Opinnot ovat onneksi edenneet ihan hyvin. Onhan se toisaalta ihan hauskaa viettää opiskelijaelämää ja nauttia ”akateemisesta vapaudesta”. Ainakin saa edes välillä nukkua pitkään. Mutta kääntöpuolena on kyllä se kaikille opiskelijoille tuttu asia, että rahat eivät kyllä riitä mihinkään. Eikä aina kehtaa olla käsi ojossa vanhempien ja muiden sukulaisten edessä.

Minä – somemarkkinoinnin mestari

Olenkin alkanut nyt etsiä töitä aktiivisesti! Koulutuksestani on sen suhteen kyllä hyötyä ja minut on huomattu. Voin kertoa työhaastattelussa, että katsopa vain, laitan yrityksenne markkinoinnin kuntoon ja johdatan sen valtaisaan nousukiitoon. Uusia asiakkaita ja rahaa tulvii ovista ja ikkunoista. Tai, että näin saat lisää Instagram-seuraajia omalle henkilökohtaiselle sivullesi ja sinusta tulee uusi sometähti. Vitsi vitsinä – en nyt kuitenkaan meinaa höpöttää ihan mitä sattuu.

Vakavasti puhuen, olen huomannut, että aika monissakin firmoissa olisi paikkoja somemarkkinoinnin ammattilaisille, ainakin ihan freelancer-pohjalla. Tällaiselle ”diginatiiville”, jolla on vielä alan koulutustaustaa, vaikuttaisi olevan kysyntää. Freelancer-työ sopisi erinomaisesti nykyiseen elämäntilanteeseeni. Voisin hoitaa opinnot, mutta saada vähän käyttörahaa. Pari kaveriani työskentelee freelancerina ja olen kuullut, että sellainen työ on juuri sopiva opiskelujen oheen, koska työajat ovat yleensä itse päätettävissä – tai ainakin niihin voi vaikuttaa paljon.

Freelancer-töihin

Olen ajatellut, että koitan päästä mahdollisimman monen yrityksen listoille, koska joskus voi tulla tilanteita, että jossain firmassa ei ole juuri sillä hetkellä töitä. Näin varmistaisin, että töitä sitten riittäisi. Työnteko olisi myös mukavaa vastapainoa opiskelulle. Nykyään meille painotetaan todella paljon sitä, että opintojen aikana tulee keskittyä myös verkostojen luomiseen – eikä vain somessa, vaan ihan ”oikeassakin” maailmassa. Se on monella tavoin tärkeää ja erityisesti omalla alallani.

Voihan sitäkin pitää verkostojen luomisena, että tutustuu opiskelijakavereihin. Onneksi meidän opiskelijoiden yhteistyö on aika tiivistä ja sitten on paljon kaikkia opiskelijabileitä, joissa pääsee tutustumaan vähän paremminkin. Koitan kuitenkin pitää sellaista tasapainoa näissä jutuissa, että ei menisi sitten bilettäminenkään liiallisuuksiin. Mutta tällaista tämä meikäläisen opiskelijaelämä on. Paljon on kaikenlaisia suunnitelmia tulevaisuuden suhteen, mutta sitten täytyy välillä osata elää tässäkin hetkessä ja nauttia tästä elämänvaiheesta.