Kuinka saada lisää seuraajia Instagramissa?

admin      -    2167 Views

Kuinka saada lisää seuraajia Instagramissa?

Sosiaalista mediaa käytetään yhä enemmän ja sen kautta halutaan ennen kaikkea tulla kuulluksi ja nähdyksi. Kuvapalvelu Instagram kuuluu tämän hetken suosituimpiin sosiaalisen median palveluihin. Sitä käyttää kuukausittain yli 130 miljoonaa ahkeraa käyttäjää. Uuteen palveluun kirjautuessa ensimmäinen kysymys yleensä onkin, mistä saada itselleen seuraajia? Seuraajat ovat erityisen tärkeitä heille, jotka käyttävät sosiaalista mediaa kaupallisessa tarkoituksessa tai etsiessään itselleen näkyvyyttä. Instagramiin on helppo saada lisää seuraajia vinkkiemme avulla – jatka lukemista!

Tilin nimeäminen

Aloitus on aina ensimmäinen suuri askel. Ennen Instagram-tilin avaamista on hyvä päättää, minkä tyylisiä kuvia aikoo jakaa ja mikä on tilin tarkoitus. Nimimerkin täytyisi vastata tilin sisältöä eli kertoa samalla mihin tilin aihealue liittyy. Henkilökohtaiseen tiliin riittää tietenkin oma nimi. Tilin pitää olla julkinen, jotta seuraajat löytävät sen. Kuvauksen kirjoittamiseen kannattaa käyttää aikaa ja kertoa mahdollisimman mielenkiintoisesti itsestään, kiinnostuksen kohteistaan ja tavoitteistaan.

Hashtagit

Hashtagit ovat varmasti Instagramin tärkein työkalu. Tällä tavoin kuvat saadaan suuremman yleisön tietoisuuteen. Kuvien alle kannattaa – tai enemmänkin pitää laittaa hashtagit, jotka liittyvät kuvan aihealueeseen ja mielellään suomen lisäksi englanniksi. Kuvissa esiintyvien henkilöiden Instagram-tilit on lisäksi suositeltavaa lisätä kuvan alle. Jos kuvat on otettu jossain tapahtumassa tai kohteessa, nekin tulisi lisätä kuvan alle eli ns. geotägätä ne. Geotägääminen sopii erityisesti heille, joilla on kivijalkakauppa tai muu kiinteä sijainti.

Kuvien alle liitettyihin hashtageihin on hyvä lisätä myös oma Instagram-nimimerkki. Näin julkaisuista kiinnostuneet käyttäjät löytävät helposti muutkin julkaistut kuvat. Hashtag-avainsanoina voi käyttää tuotteita ja sovelluksia. Sanoja lisätessä täytyy muistaa, että liian laajan merkityksen omaavat sanat hukkuvat kuvamereen eivätkä herätä kiinnostusta. Avainsanoja voi etsiä etukäteen ja käyttää aihepiiriin liittyviä sanoista vain parhaiten näkyvyyttä saavat. Hashtageja voi käyttää jopa kolmekymmentä yhden kuvan alla.

Vuorovaikutus ja kuvien julkaisu Instagramissa

Sosiaalinen media perustuu kommunikointiin. Instagram-tilin voi lisätä esimerkiksi Facebook-, Twitter- ja Foursquare-tilit, jolloin julkaisut saavat automaattisesti lisänäkyvyyttä. Seuraamisen lisäksi itseään täytyy tuoda esille kommentoiden ja tykäten toisten julkaisuista. Esimerkiksi kasinoiden markkinointistrategiat sosiaalisessa mediassa sisältävät asiakaspalvelua eri kanavien kautta. Instagramia voi käyttää kiitosten, valitusten ja muun palautteen lähettämisessä. Kommentit ovat kaikkien näkyvillä, joten erityisesti yritystilien kommunikoinnin täytyy olla asiallista ja ammattimaista. Ne muokkaavat ihmisten mielikuvaa yrityksestä.

Aloittaessa kannattaa julkaista paljon kuvia ja seurata niiden tykkäämisiä. Sellaiset kuvat, jotka saavat eniten tykkäyksiä, tarkoittavat kuvia, joita ihmiset haluavat nähdä enemmän. Jatkossa ladattavien kuvien tulisi olla samantyylisiä, kunhan ne sopivat tilin aihealueeseen. Kuvia ottaessa asetelmia varten ja muokkaamiseen kannattaa käyttää aikaa. Kuvakollaasit ovat hyvä ratkaisu, jos haluaa jakaa monta kuvaa yhtä aikaa. Kuvien julkaisutahti on tärkeää, sillä päivittäinen liian usean kuvan jakaminen voi jopa vähentää kiinnostusta.